Sammy Mahdi en Karel Lattrez.
Volledig scherm
Sammy Mahdi en Karel Lattrez. © VTM Nieuws

Kan Sammy Mahdi het tij nog keren voor CD&V? Politiek analist Karel Lattrez: "Hij heeft nog heel veel werk”

Na een “dramatische peiling” nam Joachim Coens de beslissing om te stoppen als voorzitter van CD&V. Met 8,7 procent stemmen zijn ze nu de kleinste partij van Vlaanderen. Een dag na het ontslag van Coens kondigde Sammy Mahdi aan zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. De vraag is of de jonge Mahdi het tij alsnog kan keren voor de christendemocraten? Politiek analist Karel Lattrez vertelt in ‘VTM Nieuws’ dat Mahdi “nog heel veel werk” heeft als hij daadwerkelijk voorzitter wordt. 

55 reacties

  • katty Philips

    2 jaar geleden
    Juist Robin vind ik ook , maar nog cd&v stemmen, denk het niet.
  • koen colpaert

    2 jaar geleden
    CD&V ,den boel opdoeken zou ik zeggen,trekt op niets.
  • Emiel Van Roost

    2 jaar geleden
    De cd&v is niet volks, ze heeft een ontstellend gebrek aan vlaamse reflex.
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Sammy Mahdi als voorzitter, dat kan ideaal zijn. Soms denk ik: het is geen toeval dat de islam in het westen is doorgedrongen. Zoals een imam nog zei op tv: "Hier in het westen, wij blijven hier, hoor". De gelovigen die nog met fierheid hun geloof openlijk mogen belijden, zijn allang niet meer de witte christenen. Geloof is veel rationeler dan je denkt. Het geeft bovendien een zalige zekerheid, die een beetje pretentieus overkomt. Maar daar moet je nu precies op letten: om nederig te blijven.
  • Robin Van Camp

    2 jaar geleden
    De enige manier om 800.000 kiezers terug te halen is de ARCO gedupeerden terug te betalen. Ze hebben het geld hiervoor, want ze hadden het destijds gestolen bij de ARCO aandeelhouders.