Photo News
Volledig scherm
© Photo News

MR-voorzitter Bouchez: “Politiek cordon is perfect te verantwoorden”

“Een partij kan op basis van haar waarden zeggen dat ze geen coalitie wil sluiten met een extreme partij. Een politiek cordon is perfect te verantwoorden.” Dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in een interview met 'De Zondag’, na zijn veelbesproken debat met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in ‘Terzake’ op Canvas. In het maatschappelijke debat vindt Bouchez dan weer dat er met alle verkozen partijen gedebatteerd moet kunnen worden. “Helaas is niet iedereen daarvan overtuigd.”

139 reacties

  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Cordon opleggen,regeren met KB' s en dan nog de arrogantie hebben om met het vingertje naar andere leiders te wijzen je moet het lef maar hebben.Belgie is een dictatuur geworden,de stem van de kiezer wordt niet gerespecteerd,wordt zelfs op misselijke wijze beïnvloed want een Waalse stem is meer waard dan een Vlaamse. En hun nieuwste gadget is dat financiële fraude geen prioriteit meer heeft,ja ze beschermen zichzelf heel goed.
  • Leo Van Vlaenderen

    2 jaar geleden
    Politiek cordon= onmogelijk in een Ware democratie! En nee, ik ben zelf verre van VB, maar jullie (ALLE andere partijen) verdienen eigenlijk echt niet anders dan een dikke anti-stem tegen dit huidige schaamteloze ondemocratische hoopje losers on top. (Die werkelijk niets voor ons/het volk realiseren, keer op keer over ons heen lopen, en enkel en alleen handelen uit angst, ego en eigenbelang. Over al onze hoofden, noden, wensen, middelen,... heen!) Hele Hoge tijd voor Hele Grote politieke opkuis!
  • ka Van der Linden

    2 jaar geleden
    Ach wat. Over 2 jaar kiest VB zélf met wie ze eventueel willen samenwerken. Misschien is dàt zelfs niet meer nodig.
  • Piet Bol

    2 jaar geleden
    Bouchez heeft dit dan wel gezegd maar het cordon wordt gesteund door alle partijen. Het is natuurlijk een beslissing van heel inteligente mensen die de dommeriken tegen zichzelf moeten beschermen. Ik denk gewoon dat die slimmerds hun plaats en vooral dikke wedde willen beschermen want er zijn maar beperkt plaatsen beschikbaar.
  • Herman De Doncker

    2 jaar geleden
    @Nicole Vleminckx Hedebouw spreekt wel uit eigenbelang.