© twitter

© twitter

thumbnail: null
thumbnail: null

Van Avermaet klopt Boonen na spannend duel in ploegentijdrit, Caruso eerste leider in Tirreno

De Italiaan Damiano Caruso is de eerste leider in de 52e editie van Tirreno-Adriatico nadat hij met BMC de beste tijd neerzette in de ploegentijdrit, net als vorig jaar de opener van de Italiaanse rittenkoers. Tom Boonen zat lange tijd virtueel in de blauwe leiderstrui maar strandde uiteindelijk met Quick Step Floors op de tweede plaats achter het BMC van titelverdediger Greg Van Avermaet. Van de favorieten deden de toppers van Team Sky de slechtste zaak.

vml

Bekijk hier de volledige uitslag en stand!

De Belgische ploegen presteerden sterk in de ploegentijdrit over 22 kilometer in en rond Lido Di Camaiore. Quick-Step Floors stond lange tijd met de beste tijd, tot BMC er als laatste alsnog overging, en Lotto-Soudal verraste met een zevende stek op 22 ploegen. Greg Van Avermaet klokte met BMC uiteindelijk af met een gemiddelde snelheid van maar liefst 58.371km/u! De Italiaan Damiano Caruso mocht voor eigen volk als eerste over de streep bollen en is de eerste leider.

Team Sky was de tegenvaller van de dag met een achttiende plaats (25:02) na een bizarre valpartij van Gianni Moscon, waarbij zijn wiel gewoon in tweeën brak. Het Franse FDJ verraste daarentegen met de derde tijd (23:42), waardoor Thibaut Pinot een uitstekende zaak deed.

Van Avermaet kwam bij BMC als derde over de streep en dat is meteen ook zijn plek in de eerste stand. Tom Boonen kwam als eerste over de streep bij Quick Step en droeg lange tijd virtueel de blauwe leiderstrui maar staat nu na de zes BMC-renners op de zevende stek in de rangschikking, op 16 seconden. Ploegmaat Julien Vermote vervolledigt de top tien.

Morgen/donderdag wacht een rit van 229 kilometer van Camaiore naar Pomarance: een grotendeels vlakke rit met op het einde een slotklim van twaalf kilometer.

Uitslag ploegentijdrit:

1. BMC Racing in 23:20

2. Quick-Step Floors +17

3. Movistar +22

4. FDJ +22

5. Orica +25

6. LottoNL-Jumbo +40

7. Lotto-Soudal +52

8. Bahrain+53

9. Dimension Data

10. Astana+55

Individuele stand:

1. Damiano Caruso

2. Rohan Dennis

3. Greg Van Avermaet

4. Stefan Küng

5. Daniel Oss

6. Tejay Van Garderen

7. Tom Boonen + 16”

8. Matteo Trentin

9. Bob Jungels

10. Julien Vermote

Bekijk hier de volledige uitslag en stand!

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer