Hoofdrol van populaire BBC-serie gaat voor het eerst naar zwarte acteur: Ncuti Gatwa wordt nieuwe "Doctor Who"

Acteur Ncuti Gatwa krijgt de hoofdrol in de populaire BBC-reeks “Doctor Who”. Dat heeft de Britse openbare omroep bekendgemaakt. De Schotse acteur met Rwandese roots wordt de 14e “Time Lord” in de reeks en neemt daarmee het stokje over van Jodie Whittaker, die vijf jaar geleden nog de eerste vrouw werd aan wie de rol toekwam.

29 jaar jong, bekend van de populaire Netflix-serie “Sex education” , meer dan 2,5 miljoen volgers op Instagram én nu de nieuwe “Doctor Who”: de Schotse acteur Ncuti Gatwa is maar wat blij dat hij de 14e acteur wordt die de hoofdrol mag spelen in een van de langstlopende televisieseries in het Verenigd Koninkrijk. 

“Het voelt echt geweldig. Het is een echte eer. Deze rol is een instituut en zo iconisch”, zegt hij in een eerste reactie aan de BBC. “De rol van Doctor Who betekent veel voor zoveel mensen, onder wie ikzelf”, gaat Gatwa verder, die vanaf volgend jaar op het kleine scherm te zien zal zijn in die iconische rol.

Ncuti Gatwa is de eerste acteur van kleur die de rol van “Doctor Who” krijgt. Vijf jaar geleden werd nog voor het eerst een vrouwelijke acteur voor de rol gecast: Jodie Whittaker.

Ncuti Gatwa: "Het voelt echt fantastisch, een echte eer. Deze rol is een instituut"

Videospeler inladen...

Meest gelezen