Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sammy Mahdi wil zo snel mogelijk schoon schip maken bij CD&V

Sammy Mahdi wil na het vertrek van Joachim Coens bij CD&V zo snel mogelijk schoon schip maken indien hij de nieuwe voorzitter wordt. In enkele personeelskwesties, maar vooral in de partijwerking, want "het kan niet meer dat verschillende baronieën naast elkaar werken", zegt hij in De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

  1. Voorzitter Depraetere: “Vooruit stapt niet in regering als minimumlonen niet stijgen”
    Update

    Voorzitter Depraetere: “Vooruit stapt niet in regering als minimumlo­nen niet stijgen”

    “Na deze verkiezingen komen er moeilijke tijden aan, ook budgettair. En moeten er dus moeilijke keuzes gemaakt worden.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere op de vooravond van 1 mei, de Dag van de Arbeid. Ook stelt ze voor het minimumloon naar 2.500 euro (bruto) op te trekken. Opvallend: Conner Rousseau tekent present, maar staat niet mee op het podium. Dat blijft voorbehouden aan lijsttrekkers en Gentenaars.
  2. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.