©  Politie Heusden-Zolder

Politie Heusden-Zolder neemt rijbewijzen af en motor in beslag

Heusden-Zolder -

De politie van Heusden-Zolder trok voorbije zaterdag drie rijbewijzen in en nam een motor in beslag. Dat gebeurde bij snelheidscontroles op vijf plaatsen in de gemeente.

De drie chauffeurs die hun rijbewijs kwijtspeelden zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Onder hen twee bestuurders van een motorfiets, die in een groep van vier reden. Ze werden geflitst aan 149 km/uur op de Beringersteenweg waar slechts 70 per uur is toegestaan. De andere twee reden tegen 103 km/uur. De motoragent stond verderop en zag hoe een van deze motorrijders op zijn achterwiel aan hoge snelheid voorbij gereden kwam, terwijl er overal in de onmiddellijke omgeving voertuigen, fietsers en voetgangers waren. Hij heeft de hele groep kunnen doen stoppen en waarop de politie is overgegaan tot de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van de 2 bestuurders die geflitst werden aan 149. Bijkomend voor een van hen, rijdend op zijn achterwiel, werd de officier van dienst verwittigd en deze heeft zijn motorfiets onmiddellijk voor 15 dagen bestuurlijk in beslag genomen, gelet op het rechtstreekse gevaar voor de omstaanders.

 ©  Politie Heusden-Zolder

Halsbrekende toeren

In de namiddag hield de politie ook nog een bromfietser aan omdat hij gevaarlijke manoeuvres uitvoerde in de buurt van Zolder kermis. Hij probeerde nog van de agenten weg te rijden waarna de jongeman ter hoogte van de werken in de Dekenstraat ten val kwam. Uiteindelijk kon hij geen kant meer op. De achttienjarige tiener reed rond met een onverzekerde, niet ingeschreven bromfiets met tal van ernstige gebreken, gaande van een losstaand zadel tot kabels die los uit het chassis hingen en het ontbreken van lichten. De tiener stelde zich voorts ook agressief op en testte positief op het gebruik van cannabis. De bromfiets, klasse A, haalde 91 km/uur op de rollen. Het ding werd voor dertig dagen in beslag genomen. De bestuurder zal zich nog voor de politierechter moeten verantwoorden.

Behalve bovenstaande feiten werden nog tal van overtredingen vastgesteld en pv’s opgesteld.

 ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer