© Photo News

Thomas De Gendt wil zich nog tonen: “Nam vandaag liever geen risico”

Thomas De Gendt mikte niet op een goed resultaat in de tijdrit van woensdag in Parijs-Nice en werd 35ste, op 1:26 van winnaar Alaphilippe. “Het weer was te slecht”, zei hij, “ik nam liever geen risico.”

Wie vroeg moest starten in de tijdrit, kreeg regen over zich heen. De Gendt was één van die vroege starters. “Ik denk niet dat ik dan een goede chrono kan neerzetten”, zei hij vooraf, “ik had graag top tien gereden, maar als je je tijdrit niet in dezelfde omstandigheden kan afwerken als de specialisten, heeft dat weinig nut.”

Uiteindelijk werd hij 35ste, maar er komen nog enkele mooie etappes aan en De Gendt won in zijn carrière al twee ritten in Parijs-Nice, in 2011 en in 2012. Vooraf aan de Franse rittenkoers stelde hij dat hij zich graag wilde tonen, meegaan in een ontsnapping, zijn handelsmerk. “Ik ben nog steeds ambitieus”, zegt hij, “vanaf vrijdag komen mijn ritten er aan. En dan is er ook nog Tony (Gallopin) natuurlijk. Hij staat tweede in het klassement, dus ook daar zullen we rekening mee houden en zien hoe deze Parijs-Nice verder verloopt. Al is het morgen eerst de beurt aan André Greipel, die heeft nog een kans in een vlakke etappe.”

De Gendt rijdt overigens met twee stevig ingepakte knieën. “Een gevolg van de koude en vooral regen van de voorbije dagen”, zegt hij. “Ik heb een beetje last van frictie. Niet meteen iets om me zorgen om te maken, deze pleisters zijn vooral uit voorzorg. Als het de komende dagen beter weer wordt, komt dat wel goed.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer