Van links naar rechts: Amir S. (38), Nasimeh N. (34) en Merhad A. Zij tekenden beroep aan tegen hun vonnis aangaande de bomaanslag die ze wilden plegen in Villepinte op de Iraanse verzetsbeweging MEK.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Amir S. (38), Nasimeh N. (34) en Merhad A. Zij tekenden beroep aan tegen hun vonnis aangaande de bomaanslag die ze wilden plegen in Villepinte op de Iraanse verzetsbeweging MEK. © NCRI

Terreurkoppel riskeert opnieuw 18 jaar, maar Iraanse verzetsbeweging wil zwaardere maatregelen: “Iraanse ambassades in Europa zijn broedhaarden voor terrorisme”

AntwerpenHet Antwerpse hof van beroep beslist morgen over het lot van Amir S. en Nasimeh N., het beruchte Iraanse ‘terreurkoppel’ dat in Wilrijk woonde. In eerste aanleg kregen zij tot 18 jaar cel voor hun rol in de verhinderde aanslag op een bijeenkomst van een Iraanse verzetsbeweging in Frankrijk. Het National Council of Resistance of Iran (NCRI) kijkt alvast uit naar de uitspraak en lijkt geen angst te hebben. Nochtans zijn de strafmaten voor hen niet het belangrijkst. “De EU moet haar houding jegens Teheran drastisch omgooien.”