Kalush Orchestra
Volledig scherm
PREMIUM
Kalush Orchestra © Sony

Songfestivalkenner André Vermeulen verwacht geen saaie editie: “Neen, Oekraïne heeft niet op voorhand al gewonnen”

Muziek“Als ik in de finale sta, wil ik winnen”, vertelde Jérémie Makiese vlak voor z’n vertrek naar het Eurovisiesongfestival. Toch lijkt die kans bijzonder klein. Volgens de bookmakers gaat Oekraïne er sowieso met de zege vandoor. Is het spel al gewonnen nog voor het officiële startschot gegeven is? Songfestival- en buitenlandkenner André Vermeulen geeft tekst en uitleg. “Natuurlijk speelt de Russische invasie een rol”, stelt hij. “Maar: er is stevige concurrentie.”

19 reacties

  • Elise Van Damme

    2 jaar geleden
    Ik had toch liever songfestival expert gelezen in plaats van kenner.
  • Chantal Geerts

    2 jaar geleden
    Dit is een uitgemazkte zaak, Oekraïne wint dit festivals, Europa finaciert het wel, zoals ze al zoveel miljarden in dat land pompen
  • Rudy Moerloos

    2 jaar geleden
    Dit is politiek spel, was vroeger ook. En in het oostblok werd soms heel laconiek gezegd en 12 punten voor onze buren. Deze keer zal het zeker niet anders zijn. Oekraïene wint.
  • Geens Rik

    2 jaar geleden
    Wat is de betekenis van dit songfestival nog?? Dat Oekraine gaat winnen stond al vast bij het uitbreken van de oorlog met Rusland. Een land dat volgend totaal aan de grond zit zal dan miljoenen mogen uitgeven aan een festival dat niemand nog interesseert.
  • Moniek Smets

    2 jaar geleden
    Het is een politiek evenement geworden