Volle Roma in Borgerhout neemt afscheid van Reinhilde Decleir

Een maand na haar dood heeft actrice Reinhilde Decleir maandagavond een grote viering gekregen in De Roma in Borgerhout. In een volledig uitverkochte zaal brachten artiesten, collega's en vrienden een hommage aan de actrice, met muziek en beeld, speeches, en getuigenissen. "Reinhilde zou fier geweest zijn, en ze zou genoten hebben."

Zo'n 1350 mensen zakten gisterenavond af naar De Roma in Borgerhout, om het leven en werk van Reinhilde Decleir (73) te vieren, die op 6 april overleed. Collega's, vrienden en het theatergezelschap Tutti Fratelli, waarvan zij de bezielster was, hadden de viering georganiseerd.  

Beelden uit haar televisie-carrière en video-fragmenten waarin de actrice zelf te zien was, ontroerden velen. "Ik heb Mistero Buffo nog gezien, en dat vergeet ik nooit. Naast mij zaten jonge mensen, tegen hen zei ik: zoals ik dat stuk nooit zal vergeten, zullen jullie deze avond nooit vergeten."

Een vrouw die nog heeft samengewerkt met Reinhilde Decleir bij Tutti Fratelli heeft er mooie herinneringen aan. "Reinhilde was ongelooflijk, en ze had zo veel energie. Ze was heel streng en kordaat, maar hoe langer je haar kende, hoe meer je voelde dat zij het beste uit de mensen wilde halen. Ze gaf mensen een gevoel van zelfwaarde waardoor zij helemaal openbloeiden."

Ze was heel streng en kordaat, maar hoe langer je haar kende, hoe meer je voelde dat zij het beste uit de mensen wilde halen

Voormalig medewerkster van Reinhilde Decleir

Een andere aanwezige verwoordde het zo: "Deze avond bracht zoveel emoties, het komt binnen. Je ziet dat Reinhilde mensen bijeenbracht. en kijk, het zit hier stampvol."

De opbrengst van de ticketverkoop gaat volledig naar de werking van Tutti Fratteli.

Meest gelezen