Van links naar rechts: Amir S. (38), Nasimeh N. (34) en Merhad A. Zij tekenden beroep aan tegen hun vonnis aangaande de bomaanslag die ze wilden plegen in Villepinte op de Iraanse verzetsbeweging MEK.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Amir S. (38), Nasimeh N. (34) en Merhad A. Zij tekenden beroep aan tegen hun vonnis aangaande de bomaanslag die ze wilden plegen in Villepinte op de Iraanse verzetsbeweging MEK. © NCRI

18 jaar cel voor Amir S. in plaats van 15: Hof van beroep bevestigt en verzwaart vonnis tegen Iraans terreurkoppel uit Wilrijk

AntwerpenHet hof van beroep deed dinsdagochtend uitspraak in de zaak van het Iraanse terreurkoppel Amir S. en Nasimeh N. en hun ‘supervisor’ Merhdad A. Zij probeerden op 30 juni 2018 een bom te laten ontploffen op een bijeenkomst van een Iraanse verzetsbeweging in Frankrijk. Niet enkel bevestigde het hof het vonnis in eerste aanleg, maar het verzwaarde ook de straf voor Amir S. Die ging van 15 naar 18 jaar.

  1. “We zijn het wachten beu”: aangrijpend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal
    PREMIUM

    “We zijn het wachten beu”: aangrij­pend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal

    “Uw kind kan volgend jaar niet naar school.” Die boodschap ontvingen honderden ouders in Antwerpen deze week. Volgend schooljaar is er voor hun kind géén plaats in het bijzonder onderwijs in de stad. In totaal vallen 693 kinderen uit de boot. De ouders trekken nu gezamenlijk aan de alarmbel via een filmpje. Hun oproep werd afgelopen weekend massaal gedeeld op sociale media. “De medewerker van de stad toonde begrip. Maar een mogelijke oplossing? Die had ze niet.”
    Antwerpen
  2. Dit is het nieuwe plan voor begraafplaats het Schoonselhof, het Antwerpse Père-Lachaise: “Nocturnes op zomeravonden, daar droom ik van”
    PREMIUM

    Dit is het nieuwe plan voor begraaf­plaats het Schoonsel­hof, het Antwerpse Pè­re-Lachai­se: “Nocturnes op zomeravon­den, daar droom ik van”

    Niemand die het betwist: het Schoonselhof draagt terecht de titel van het ‘Antwerpse Père-Lachaise’, het befaamde kerkhof in Parijs. De Antwerpse parkbegraafplaats is met 84 hectare ook dubbel zo groot en maakt indruk door het indringende samenspel van erfgoed, natuur en grafkunst. Het college heeft een nieuw beheersplan voor de komende 24 jaar goedgekeurd. Wat dat precies inhoudt, komen we te weten op een wandeling met bevoegd schepen Els van Doesburg (N-VA). “Misschien kan Bart De Wever hier al kiezen waar hij wil liggen en hoe groot zijn graf moet zijn.”
    Antwerpen