©  bfr, ptb

Autopsie schept duidelijkheid over dood van bekende kasteelheer

Uit de autopsie van Patrick Geelhand de Merxem (63) is gebleken dat de man overleed na zelfdoding. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. Het levenloze lichaam van de bekende adellijke jager werd zondagavond gevonden in het provinciedomein Kemmelberg in de West-Vlaamse gemeente Heuvelland.

jvh

LEES OOK. Jager dood aangetroffen naast ree: “Hij zei altijd dat sterven tijdens de jacht een mooie dood zou zijn”

De man was een fervent jager, en woonde aan de voet van de berg waarop hij zondagavond met een schotwonde dood teruggevonden werd. Naast het lichaam lagen zijn karabijn en een dode ree. Er werd rekening gehouden met een jachtongeval, zelfmoord, of tussenkomst van een derde. Omdat het mogelijk om een verdacht overlijden ging, kwam het parket ter plaatse met een wetsgeneesheer, het labo, en een wapendeskundige. Er vond ook een autopsie plaats op het lichaam. Daaruit blijkt nu dat het om zelfmoord gaat.

Het slachtoffer was lid van de adellijke familie Geelhand de Merxem. Hij was de oprichter en bezieler van de wildbeheereenheid In Flanders Fields.

Wie vragen heeft over zelfmoord kan ook terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813, of via www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER