Residentie Platanus.
Volledig scherm
Residentie Platanus. © Karolien Coenen

Rotte nieuwbouwappartementen moeten afgebroken én heropgebouwd worden. Kostprijs: 5,4 miljoen euro

Sint-TruidenDe appartementen van Residentie Platanus langs de Luikersteenweg in Sint-Truiden worden best nagenoeg volledig afgebroken. Dat schrijft de gerechtsdeskundige in zijn voorverslag dat ‘Het Laatste Nieuws’ heeft kunnen inkijken. Om het complex dat door houtrot op instorten staat volledig opnieuw te bouwen, is een budget van meer dan 5 miljoen euro nodig.

  1. Camille creëert eigen make-uplijn, samen met Hasselts beautymerk RiGorgeous

    Camille creëert eigen ma­ke-up­lijn, samen met Hasselts beautymerk RiGorgeous

    Inspelend op kwalitatieve huidverzorging bij jongeren en kinderen, een trend die al een tijdje hot is op TikTok en Instagram, lanceert de populaire 22-jarige zangeres en actrice Camille (Dhont) deze week haar eigen make-uplijn. Voor deze eigen lijn werkte Camille samen met Hasselts beautyonderneemster Caroline Rigo (RiGorgeous) en het team van Cent Pur Cent. De producten zijn allemaal vernoemd naar liedjes van Camille.
    Hasselt
  2. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt