© rdr

Afbraak watertoren

De Coster is begonnen met de afbraak van de watertoren in de Driemorgenstraat. VMW besloot om de toren af te breken. Het gemeentebestuur heeft de gronden en de toren in 2014 aangekocht om er nieuwe bouwkavels te ontwikkelen.

Roger Dreesen

De watertoren dateert van 1966 en is 42 meter hoog. Burgemeester Van Baelen: “De voorbije jaren zijn enkele mogelijke pistes voor een herbestemming van de toren onderzocht.De GSM-operatoren verplaatsten ondertussen hun antennes naar de nieuwe GSM-mast naast de watertoren." De gemeente realiseert na de afbraak op deze site bouwkavels. "Dit kan alleen aan de voorkant van de kavel, langs de Driemorgenstraat. De achterkant blijft zone voor openbaar nut en is geen bouwzone".

De afbraak van de toren werd in één dossier, samen met de afbraak van o.a. hotel Het Oorlam en de pastorie van Kaulille gegund aan de firma De Coster. “De afbraakfirma moest de buren verwittigen over de afbraak van de toren.De bewoners van de Driemorgenstraat kregen jammer genoeg pas dinsdagnamiddag een brief in hun bus. Het gemeentebestuur wenst zich voor de gebrekkige communicatie te verontschuldigen".

De afbraak veroorzaakt stofhinder voor een deel van de directe omgeving. Hierover zijn met de aannemer afspraken gemaakt. Bewoners die toch hinder ondervinden kunnen dit melden bij de info-dienst van de gemeente of zich rechtstreeks wenden tot de werfleider van de firma.

Vragen : info@bocholt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer