NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg met de Finse buitenlandminister Pekka Haavisto (links).
Volledig scherm
NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg met de Finse buitenlandminister Pekka Haavisto (links). © AP

Finse Defensiecommissie spreekt zich uit voor NAVO-lidmaatschap

Finland moet het lidmaatschap van de NAVO aanvragen, vindt de commissie Defensie in het Finse parlement. NAVO-lidmaatschap zou het beste zijn voor de veiligheid van het Scandinavische land, besluiten de parlementsleden. De definitieve beslissing over een lidmaatschapsaanvraag wordt eind deze week verwacht.

5 reacties

  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Zweden ook zeer welkom, dan zijn de Scandinavische landen terug verenigd ook, net zoals in de oude tijden toen Rusland ging lopen van hun.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    oswald billiet Zweden staat te springen om zich aan te sluiten bij de NAVO. In tegenstelling tot Zwitserland, dat zich ver weg van Rusland ingesloten weet in het centrum van Europa, grenst Zweden aan Rusland. Zweden ligt absoluut niet buiten schot.
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Ik denk niet dat Zweden dit zal volgen. Zoals Zwitserland houden zij zich best aan neutraliteit. In oorlogstijd steeds buiten schot. Gedurende WO2 was Zweden een oase voor vluchtenden.
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Welkom Finland. Ten zeerste welkom!
  • Patrik De Weirdt

    2 jaar geleden
    Poetin beweert dat hij enkel wou verhinderen dat de NAVO zou uitbreiden omdat ze zogezegd een bedreiging vormen voor Rusland. Door zijn invasie van Oekraïne heeft hij echter het omgekeerde bewerkstelligd: Finland en Zweden zullen toetreden tot de NAVO in plaats van als neutrale staten aan Rusland te grenzen.
  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Geen explosieven gevonden bij man die zichzelf dreigde op te blazen in Iraanse ambassade in Parijs
    Play
    UPDATE
    649

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Geen explosie­ven gevonden bij man die zichzelf dreigde op te blazen in Iraanse ambassade in Parijs

    Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten vanwege geweld tegen Palestijnen. Binnen onze federale regering is enkel de MR nog niet overtuigd van de erkenning van de Palestijnse staat. Dat werd vrijdag vernomen na afloop van het kernkabinet. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeldzaak’
    Update

    Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeld­zaak’

    Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor zes van de twaalf juryleden overbleven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend. Tegen de middag werd dan ook nog een tweede reeds geselecteerd jurylid “ontslagen”, nadat bleek dat hij gelogen had.