© tvo

Vier verdachten opgepakt voor brand uit 2019 waarbij twee brandweermannen omkwamen

Bijna drie jaar nadat twee brandweermannen omkwamen tijdens de bluswerken van een brand in Beringen, hebben de speurders vier personen opgepakt. Uit onderzoek was al gebleken dat de brand was ontstaan door een menselijke tussenkomst. Drie van de vier verdachten was op het moment van de feiten minderjarig.

In de nacht van 10 en 11 augustus 2019 brak er in een leegstaand gebouwencomplex op de Koolmijnlaan in Beringen brand uit. Bij de bluswerken kwamen twee brandweermannen, Chris Medo (42) en Benni Smulders (37), om het leven. De twee mannen van het brandweerkorps van Heusden-Zolder raakten niet op tijd uit het brandende pand toen een flashover, een ontbranding van hete rookgassen, plaatsvond.

Uit het onderzoek bleek dat de brand was ontstaan door een menselijke tussenkomst. Maandag, bijna drie jaar na de dodelijke brand, hebben de speurders vier personen opgepakt. Dat meldt het parket van Limburg. De vier zijn afkomstig uit Beringen. Drie verdachten waren op het moment van de feiten minderjarig.

 ©  RR

 ©  Tom Palmaers

 ©  Borgerhoff

 ©  Karel Hemerijckx

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER