Van Aert met Van Baarle in het spoor tijdens Parijs-Roubaix. Wedstrijd die de Nederlander dit jaar won, maar die de Belgische kopman van Jumbo-Visma maar al te graag wil winnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert met Van Baarle in het spoor tijdens Parijs-Roubaix. Wedstrijd die de Nederlander dit jaar won, maar die de Belgische kopman van Jumbo-Visma maar al te graag wil winnen. © Photo News

Onze chef wielrennen vraagt zich af welke rol Dylan van Baarle bij Jumbo-Visma krijgt: “Welke afspraken gaat hij maken met Wout?”

WielrennenEen ‘superdomestique’ kenden we al. Nu heeft het wielrennen er ook een ‘superschaduwkopman’ bij, ziet onze wielrennen Marc Ghyselinck. “De tijd dat het peloton opgedeeld werd in kopmannen en knechten ligt ver achter ons.”

13 reacties

  • adri zuiderwijk

    2 jaar geleden
    Als knecht wordt zijn salaris niet minder natuurlijk en Dylan heeft al meer dan genoeg geknecht, tijd voor kopmanschap want kan als geen ander de koers uittekenen, Wout gewoon weer voor dagsucces gelijk vorig jaar in de Tour...
  • Freddy Cornelis

    2 jaar geleden
    Goed bekeken van Jumbo.Want in de klassiekers kijken ze allen naar Wout.Springt er ene weg Wout mag het oplossen springt hij ,dan met zen allen op zijn wiel.Met Dylan gaat dat anders zijn want hij kan ook winnen.Zelf denk ik dat Wout, Benoot en Dylan een mooi trio zijn om finales te rijden.
  • Jan Verheyen

    2 jaar geleden
    Dat ze dan Van Baarle maar laten werken voor Roglic, dan kan Wout zijn eigen koers rijden.
  • René Pijnacker

    2 jaar geleden
    Bij de Wolfpack zou Wout ook niet de enige kopman zijn Marnix. Sterker nog het succes van de Wolfpack is juist vaak te danken geweest vanwege de aanwezigheid van meerdere (schaduw)kopmannen.
  • Freddy van Puymbrouck

    2 jaar geleden
    Van Baarle is zeker geen renner om 100% te gaan knechten, daarvoor is hij veel te goed. Hij zal altijd mede kopman zijn waar je benen voor moet stilhouden als hij voorop rijd.