Het elftal van Moeskroen — Franky Vandendriessche, Alexandre Teklak, Olivier Besengez, Marco Casto, de broers Marcin en Michal Zewlakow, Mbo Mpenza, Koen De Vleeschauwer, Steve Dugardein, Christohe Grégoire en Zoran Ban — dat de bekerfinale van 2002 verloor van Club Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Het elftal van Moeskroen — Franky Vandendriessche, Alexandre Teklak, Olivier Besengez, Marco Casto, de broers Marcin en Michal Zewlakow, Mbo Mpenza, Koen De Vleeschauwer, Steve Dugardein, Christohe Grégoire en Zoran Ban — dat de bekerfinale van 2002 verloor van Club Brugge. © BELGA

Vallen, opstaan en weer failliet gaan: afscheid van Royal Excel Moeskroen, het lelijke eendje dat ooit hoge toppen scheerde

Belgisch voetbalHet is gebeurd: Royal Excel Moeskroen krijgt geen licentie en degradeert naar tweede amateur. De jaarlijkse rode cijfers in de boekhouding zijn een smet op de Europese avonturen en sportieve hoogtepunten van de club. Bekerfinales, topschutters, maar ook dat faillissement: een vaarwel (of tot ziens?) van de veelbesproken Henegouwers.

4 reacties

  • dretie munkies

    2 jaar geleden
    Excelsior Mouscron is al jaren het zwarte schaap van onze competitie terwijl ze dat sportiefgewijs zeker niet verdienen: ze spelen immers eerlijker en schoner voetbal dan bijvoorbeeld Antwerp !
  • Dirk Schautteet

    2 jaar geleden
    Eindelijk.
  • Bert Van Geffen

    2 jaar geleden
    Eindelijk... Ze hebben een 7 a 8 jaar met de voeten van de rest mogen rammelen...
  • Wesley Pelger

    2 jaar geleden
    Gerechtigheid is geschied