©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Leuven Bears snoept meteen thuisvoordeel van Kangoeroes Mechelen af

Leuven Bears snoepte in de halve finale van de play-offs meteen het thuisvoordeel van Kangoeroes Mechelen af. De Bears wonnen na een intense clash overtuigend in Mechelen en hebben in deze best of five een 0-1 bonus op zak. Donderdag volgt in de Leuvense Sportoase het tweede duel. Opent Leuven Bears de deur naar de finale of komt er een reactie van Kangoeroes Mechelen?

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen opende de partij nerveus. Balverliezen en zwak in defense gaven Leuven Bears onmiddellijk het momentum. De Sloveen Jacob Cebasek en het Amerikaans duo Kevaughn Allen en Solomon Young waren de inspirators van de Leuvense bonus. Van 10-14 ging het dan ook naar een verdiende 16-24 bonus voor de Bears. Leuven Bears kwam vijf minuten niet tot scoren, Kangoeroes Mechelen pakte met een 11-0 tussenspurt uit en het commando over: 27-24. Inspirator van de comeback was Domien Loubry. De Antwerpse guard scoorde met bommen en liet scoren. De 18-jarige Joppe Mennes dunkte enkele keren na een heerlijke fast-braek maar Kangoeroes kwam wel niet los. Na 35-33 bleef Leuven Bears aanklampen: 40-37 halfweg.

De Leuvenaars kwamen echter scherp uit de kleedkamer. Enerzijds een ijzersterke defense en anderzijds weer punten van verschillende spelers. Thibault Vanderhaegen dropte een bom en penetreerde enkele keren heerlijk en leidde met Jacob Cebasek Leuven Bears na 42-44 naar 45-49 en 46-50. Domien Loubry knalde wel een vijfde opeenvolgende bom binnen, maar kreeg van zijn Mechelse ploegmaats te weinig steun in het derde schuifje. Met een 9-23 tussenspurt stoomden de Leuvenaars door naar een 49-60 voorsprong. Ancien Domien Loubry met een driepunter en “young gun” Joppe Mennes zorgden voor 56-62 en voor de Mechelse remonte. Jacob Cebasek en Kevaughn Allen lieten begaan en stelden orde op zaken voor Leuven Bears: 56-66.

Leuven Bears viel echter compleet stil en Domien Loubry en klasse flitsen van Myles Stephens zorgden voor 63-66. Solomon Young zette op 58 seconden Leuven Baers wel op 63-68. In dolle eindfase liet een uitgekookt en efficiënter Leuvense ploeg de winst met vrijworpen via Thibault Vanderhaegen en Jacob Cebasek.

Kangoeroes Mechelen-Leuven Bears 63-72

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 11, Loubry 21, Van Buggenhout 2, Kotrulja 0, Mennes 9, Alston 8, Foerts 3, Palinckx 2, Brodeur 5, Waleson 2LEUVEN BEARS: Willems 0, Heath 6, Allen 15, Cebasek 21, Vanderhaegen 15, McGlynn 4, Young 11, Nunes e Cruz 0

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer