Schurft
Volledig scherm
PREMIUM
Schurft © Getty Images/EyeEm

Schurft rukt op in Antwerpen: “Ik hield het niet meer uit van de jeuk”

AntwerpenDe schurftmijt houdt lelijk huis in Antwerpen. Het is zelfs zo erg dat apothekers de vraag naar crèmes om de jeuk te bestrijden niet kunnen bijhouden. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde springt bij, met pilletjes. “Eigenlijk gaat het om middel tegen worminfecties, maar het wérkt.”

  1. “Dit is één en al opgezet spel! Ik wil gewoon mijn vrijheid terug!”: pyromane die auto’s van foutparkeerders in brand stak, krijgt bijkomend psychiatrisch onderzoek
    PREMIUM

    “Dit is één en al opgezet spel! Ik wil gewoon mijn vrijheid terug!”: pyromane die auto’s van foutpar­keer­ders in brand stak, krijgt bijkomend psychia­trisch onderzoek

    Een ontploffing, een vuurzee en een lichtflits. Sengül A. (39), ook wel bekend als de pyromane van Hoboken, zou normaliter vandaag te horen krijgen of ze 8 jaar naar de gevangenis zou moeten voor het in brand steken van verschillende voertuigen. “Als je ziet dat de wereld naar de vaantjes is, dan moet je mensen eraan herinneren dat ze die problemen moeten oplossen”, zo was haar motto. Toen de rechter evenwel duidde dat ze eerst verder onderzocht moest worden door de gerechtspsychiaters voordat er een vonnis kan vallen, verloor ze haar geduld. “Laat het gewoon stoppen!”
    Antwerpen
  2. RECENSIE. Jan Jaap van der Wals grote verkiezingsshow in Arenberg: “Joa, çava’kes wel”
    PREMIUM

    RECENSIE. Jan Jaap van der Wals grote verkie­zings­show in Arenberg: “Joa, çava’kes wel”

    Jan Jaap van der Wals ‘Geen Stem’ heeft naar eigen zeggen geen enkele consequenties voor het stemgedrag in Vlaanderen. Maar een duidelijke boodschap heeft hij wel in zijn grote verkiezingsshow richting 9 juni. “Er is niemand in dit land die zegt wat je móet doen. Of tenminste: nóg niet”, waarschuwt hij om zeker op ‘de goei’ te stemmen. En ook voor een overwegend links publiek - dat merk je aan de reacties - blijken mopjes over de grote Bart De Wever (N-VA) toch gevoelig te liggen in Antwerpen.
    Antwerpen