VIDEO. Leuvense studenten verbeteren wereldrecord ad-fundum... met alcoholvrij bier

Onder het toeziend oog van twee gerechtsdeurwaarders probeerden Leuvens studenten woensdag het wereldrecord 'pintjes ad-fundum leegdrinken' te verbreken. En het tempo mag er zijn: gemiddeld doen de studenten 9 seconden over één pintje. Bedoeling is tegen het einde van de avond een eerder record van 1.600 pintjes te verbreken. Een detail: de studenten drinken alcoholvrij bier, maar weten het zelf niet.

Cédric Maes

Wat er precies in de bekertjes zit, is voor niemand echt duidelijk. De ene student proeft honingtoetsen en zegt dat het smaakt, de andere vindt het wat mouterig. Een ding is zeker: "Het moet allemaal op, dus er zal nog genoeg gedronken worden vanavond", klinkt het. Een van de deelnemende studenten heeft al drie pinten op, en "begint het toch al wat te voelen".

Alcoholvrij bier

Het initatief komt van de studentenkring van de Landbouwingenieurs (LBK). Zij vieren dit jaar hun 130-jarig bestaan. Met het initiatief wil de vereniging op een originele manier aantonen dat studenten meer doen dan ... zich lazarus drinken.

"Over studenten wordt vaak gezegd dat ze te veel drank verbruiken of dat er zelfs sprake is van alcoholmisbruik", zegt Alexander Hansen, preses van LBK. "Wij wilden de studenten laten zien dat het ook anders kan, dus hebben we gekozen voor alcoholvrij bier", zegt hij met een grijns. "De deelnemers gaan morgen dus geen last hebben van een kater."

Het record sneuvelde uiteindelijk al om 18.30 uur woensdagavond. Nadien volgden nog een optreden, en een dj sloot de avond af. Ook dan werd er uiteraard bier geserveerd, deze keer mét alcohol.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen