©  BELGA

Brandon Mechele dankt Club-supporters na felbevochten zege tegen Union: “Zij hebben ons vooruit gestuwd”

Club Brugge klopte Union woensdagavond (1-0) in een levensbelangrijk rechtstreeks duel om de eerste plaats. Na de wedstrijd heerste euforie bij de spelers van blauw-zwart. “De supporters hebben ons vooruit gestuwd”, aldus Brandon Mechele.

Yanko Beeckman, Wim Conings

Brandon Mechele: “De supporters hebben ons de hele wedstrijd gesteund. De sfeer heeft ons vooruit gestuwd. We hebben afgezien, maar ik denk dat we de drie punten verdienen. Op 1-1 komen met een man meer is jammer, maar gelukkig komt de VAR tussen en zit het een keer mee. Union is een goeie ploeg, maar we hebben het collectief opgevangen. Met een mannetje meer was het iets makkelijker. Het is goed gekomen. De drie punten zijn binnen, met nog twee matchen te gaan. Zondag gaan we weer vol voor de overwinning.”

Denis Odoi: “We gaan naar Antwerp om het af te maken”

Denis Odoi: “We kenden het belang van deze twee matchen, we wisten dat het heel belangrijk was. Dus nu is er ontlading, we zijn blij met de zes punten die we nu pakken tegen Union. Er resten ons nog twee matchen, het is nog altijd aan ons om dit te bevestigen. De rode kaart heeft het verschil gemaakt. Daarna waren wij beter, hebben we even doorgeduwd om het verschil te maken. Ik weet eigenlijk niet waarvoor die 1-1 afgekeurd werd. Offside? Eigenlijk zou het niet mogen dat wij nog zo’n kans weggeven, daar zijn we ervaren genoeg voor. Nu gaan we toeleven naar zondag en gaan we naar Antwerp om het af te maken. We kennen het belang van die match.”

 ©  BELGA

Vanzeir: “Efficiëntie en details nekken ons”

Dante Vanzeir: “Ontgoocheling heerst. We deden het weer niet slecht, hadden genoeg kansen om de overwinning te pakken. De efficiëntie en details nekken ons in de play-offs. We mogen trots zijn op ons seizoen. Er is nog een waterkansje, als Club twee keer zou verliezen. Maar die kans is klein. Kampioenengeluk zat er bij ons niet in. Het is een frutgoal die ze maken, en die valt net vandaag weer. Ik heb veel gevoelens, maar weinig woorden. Heel het seizoen doen we het goed, scoren we veel goals. In de play-offs doen we onszelf de das om. Het is jammer, maar het is nu zo. Het seizoen is fantastisch geweest. De laatste twee matchen willen we met een goed gevoel afsluiten. Op het einde had ik krampen en kon ik de ploeg helaas niet meer helpen.”

Burgess: “Ik ben trots op alle jongens”

Christian Burgess: “Ik ben extreem teleurgesteld. Het was een goed gevecht, de rode kaart heeft de wedstrijd veranderd. Als je kampioen wil worden, zal je de titelverdediger moeten kloppen. Dat is niet gelukt voor ons. Ik moet de overtreding van Machida nog bekijken. Maar die dingen gebeuren in voetbal. Zelfs met tien geloofde ik nog dat we zouden terugkomen. Ik ben trots op alle jongens. Ze hebben alles gegeven. Zondag gaan we opnieuw voluit. Er zijn nog twee matchen. Ik denk niet dat zij nog punten zullen laten liggen. Maar it ain’t over ‘til the fat lady sings. Ow, sorry, is het wel gepast om dat te zeggen?”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer