ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Amerikaanse wet om abortus te legaliseren strandt in parlement

Een wet om in heel de Verenigde Staten abortus legaal te maken, is gestrand in het parlement. Het wetsvoorstel van de Democraten van president Joe Biden kreeg in de honderdkoppige Senaat niet de zestig stemmen die nodig waren om het in behandeling te nemen.

4 reacties

  • Jürgen Mouton

    2 jaar geleden
    Hier geloof ik niets van. Veel Amerikanen zijn conservatief, zeker in zuiderse staten. Abortus zou trouwens enkel toegestaan mogen zijn, in geval van verkrachting, ernstige misvorming/afwijkingen van de foetus, of als het leven van de moeder in gevaar is. In alle andere gevallen, had je je broek maar moeten aanhouden. ‘After-birth abortion’ vinden democraten ook normaal, volgens een nieuw wetsvoorstel...
  • Alain Luckx

    2 jaar geleden
    Tja dit arrest was verwachtbaar, als afzonderlijke Staten (Democratische) wetten stemmen die abortus toelaten tot net voor de bevalling kan je weerwerk verwachten in de supreme court. Hetzelfde voor wat de wapens betreft, meerdere Staten (Democratische) zitten te sleutelen aan het recht om wapens te bezitten (staat in de grondwet!) Dus het antwoord van meer dan de helft van de Staten: onbeperkt wapenbezit zonder background check! Het beste wat Democraten doen is in hun eigen voeten schieten.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Het kan wel zijn dat men het ongeboren kind wil beschermen, maar dan moet men het nadien ook alle kansen geven op een fatsoenlijk leven, en niet steeds tegenstemmen als het sociale vangnet, kinderbijslag, kinderarmoede bestrijding en de gezondheidszorg ter sprake komt. Dan moeten de moeders en de kinderen maar hun plan trekken.
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Een kind in de buik van de moeder, is een lichaam ín een lichaam. De buik van de moeder is niet het kind zelf. Zowel ongewenst kinderloos als ongewenst zwanger zijn, is het levende bewijs dat men geen baas is in eigen buik. Maar een ongeluk is snel gebeurd. Daarom moet abortus kunnen, maar er moet ook meer duiding komen over het moederschap: moffel dit oer-verlangen niet weg als een fait-divers. Want volgens wat ik erover hoor, blijft een abortus u achtervolgen in uw hoofd, uw hele leven lang.