Bermbrand vernielt 10.000 vierkante meter bos in Oud-Turnhout

Oud-Turnhout -

In de buurt van de Nieuwe Staatsbaan in Oud-Turnhout is donderdagochtend een bosbrand ontstaan. 10.000 vierkante meter bos raakte vernield. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten, de politie voert een onderzoek.

De brandweer kreeg rond 4.30u een oproep voor een bermbrand naast een zandweg. Passanten op de Nieuwe Staatsbaan merkten op dat er rook over de weg hing en verwittigden de hulpdiensten.

 © BFM

“Het ging om een hoog opgestapelde houtkant met kreupelhout die in brand was gevlogen”, zegt commandant Jan Druyts van de brandweerzone Taxandria. “Over een lengte van 300 meter en ongeveer 50 meter diep heeft het gebrand. Vooral aan de kant waar het hout lag gestapeld reikten de vlammen hoog, tot bijna in de kruinen van de bomen. Gelukkig stond er niet veel wind deze ochtend, anders waren de gevolgen veel groter geweest.”

De brand is onder controle, de brandweer blijft nog wel even ter plaatse om zeker te zijn dat het grondvuur volledig gedoofd is. De oorzaak van de brand is niet gekend. In de omgeving staan geen woningen.

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

(ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER