Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Eet u nog gekookte patatjes? Stukje culinair erfgoed is aan het verdwijnen

Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Dat schrijft ‘Gazet van Antwerpen’ op basis van gegevens uit de consumptietracker van de VLAM. Daarbij werd in 2021 elke dag aan consumenten gevraagd wat ze de dag ervoor gegeten hadden. 

23 reacties

  • Hans Bolsens

    2 jaar geleden
    Voor de luiere generaties blijkt zowat alles al te veel werk. Schillen van aardappeltjes neemt bij mij nog geen 5 a 10 mins in beslag. Ik gebruik de snelkokende, dus na 13-14 minuten zijn ze al klaar. Tip: speel een halfuur wat minder op je smartphone, het is verrassend wat je in slechts 30 mins kan doen.
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    te duur om klaar te maken wegens de energieprijzen .
  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    Aardappelen zijn gezond en geen dikmaker pasta en rijst wel wij eten alle dagen aardappelen ,gekookt gebakken puree en eens per week frieten !
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Patatten kunt ge op tietallen manieren klaarmaken en eten.
  • Jean Verkerk

    2 jaar geleden
    Wij koken 2 x per week voldoende aardappelen en eten 's anderendaags gebakken patatjes. Vanaf de herfst tot voorbij de winter doen we nadien julienne en andere groenten in het kookwater en maken dan een drietal liter soep.