ANTWERPEN LIVE. Van Doesburg wil einde maken aan overvloed reclamefolders met ja-sticker: “Veel logischer dan nee-sticker”

40% van reclamefolders verdwijnt ongelezen bij het oud papier. Antwerps schepen van Stads- en Buurtonderhoud Els van Doesburg wil een einde maken aan de overvloed folders met een ja-sticker op de brievenbussen. “De standaard wordt dan dat je niets krijgt. Wil je wél reclame krijgen, dan kleef je een ja-sticker.”

edb

“Ik weet dat het voor veel mensen een ergernis is dat zij grote hoeveelheden reclamefolders in hun brievenbus krijgen”, vertelt van Doesburg. Bijna de helft van die folders wordt nooit gelezen. Papier dat uit de bussen waait zorgt voor een rommelig straatbeeld, aldus de schepen.

“Ik wil het systeem met stickers blijven gebruiken, maar het omkeren. Als je geen reclame wil, dan doe je niets. Wil je wél folders krijgen, dan kleef je een ja-sticker op je brievenbus. Dat is veel logischer.”

Van Doesburg deed het idee op in Nederland, waar het systeem sinds 2018 in steden als Utrecht en Amsterdam wordt gebruikt. Om het doorgevoerd te krijgen, moet er een wetswijziging gebeuren. De schepen hoopt daarvoor steun te vinden in het Vlaams parlement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen