Archiefbeeld ©  Shutterstock

Dronken man laat rottweiler van 70 kilo twee agenten aanvallen: “Herinner mij niets meer”

Gent -

Twee agenten van de Gentse politie zijn bij een interventie ontsnapt aan zware verwondingen. Een dronken man ging volledig door het lint en beval zijn rottweiler van 70 kilogram om aan te vallen.

Simon Dekaezemaker

De twee agenten kregen melding van een verontrustende opvoedingssituatie. De kinderopvang had de politie verwittigd nadat de vader dronken zijn zoontje kwam ophalen. De man lag thuis in de zetel zijn roes uit te slapen, waardoor de agenten ter plaatse beslisten om de moeder eerst te verhoren.

De man werd plots wakker en was niet akkoord met de aanwezigheid van de agenten. Dronken ging hij daarop volledig door het lint. Zijn rottweiler van zeventig kilogram liet hij los en beval hij om de twee agenten aan te vallen. Die snelden naar de hal en konden zo de aanval van de hond ontwijken.

Voor de Gentse strafrechter donderdag erkende de man zijn drankprobleem. “Ik herinner mij hier niets meer van.” De procureur vroeg om een probatiestructuur op te starten. De zaak zal daarom eind september hervat worden. “Zo kan u uw goede intenties bewijzen”, sprak de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer