De kundig zelf geschilde en gekookte aardappel, zoals onze grootouders die vrijwel elke dag op tafel zetten, is op zijn retour.
Volledig scherm
PREMIUM
De kundig zelf geschilde en gekookte aardappel, zoals onze grootouders die vrijwel elke dag op tafel zetten, is op zijn retour. © Getty Images

Patatje schillen en koken wordt stilaan folklore

De aardappel staat nog altijd op kop in de lijst van populairste bijgerechten in de thuiskeuken van de Belg, maar de gekookte aardappel is op zijn retour. Die moet het afleggen tegen voorverpakte en voorgekookte aardappelen. Het gedoe met schillen en gissen wanneer de patatten gaar zijn, daar hebben we blijkbaar de buik van vol.

57 reacties

  • Tina Colpaert

    2 jaar geleden
    Zijn niet enkel de jongeren hoor ik zie hier vaak oudere mensen vooral mannen klaargemaakte brol kopen omdat ze het nooit geleerd zijn want moeder devrouw deed altijd alles voor hun!
  • pol Van den Berghe

    2 jaar geleden
    om later vast te stellen dat er veel brol in het niet zelf klaargemaakte eetmaal zit
  • Elise Van Damme

    2 jaar geleden
    Wel allemaal een superdeluxe bling bling keuken met alles er op en er aan! Maar als het er op neerkomt wil of kan men nog geen deftig patatje koken. Het enige dat over zijn toeren draait is de pingping microgolf-oven. Hoe lang duurt dat een patatje schillen en op het vuur zetten en na een poos eens prikken om de gaartijd te controleren.
  • Werner Rijkx

    2 jaar geleden
    Gewoon te lui om zelf een goed maaltijd klaar te maken met verse groenten en aardappelen. En dan maar klagen over de grote plastiek afval berg. Voor mij mogen ze die ingepakte maaltijden verbieden
  • UGO DE MAEYER

    2 jaar geleden
    't zal hier toch niet zijn ! Gekookte patatten 😊 zijn inderdaad super lekker en één van de vele manieren van bereiden die bij ons nog altijd erg geapprecieerd worden .