Foto Antsje Vandenbroeck

Brand in loods op Arsenaalsite werd aangestoken, Gent kondigt extra politiepatrouilles aan in omgeving

De brand van eergisteren op de vroegere terreinen van spoorwegmaatschappij NMBS in een van de loodsen van de Arsenaalsite werd aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek en wordt bevestigd door de stad Gent. De stad kondigt daarom extra politiepatrouilles aan in de omgeving van de site. De stad vraagt ook aan de eigenaar en de tijdelijke beheerder om een plan op te maken om de site beter te beveiligen.

Uit onderzoek blijkt dat de brand van eergisteren op de Arsenaalsite in Gentbrugge werd aangestoken. Dat is niet de eerste keer, want in maart werd op dezelfde terreinen ook al een brand aangestoken. De stad hoopt de dader(s) snel te vatten en neemt preventieve maatregelen. "Ik heb de Gentse politie de opdracht gegeven om extra te patrouilleren in de omgeving van de site", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

De Clercq hoopt ook dat de eigenaar en de tijdelijke beheerder van de site hun verantwoordelijkheid opnemen. "Met hen is afgesproken dat zij een concreet plan van aanpak opmaken waarin zij aantonen hoe de Arsenaalsite op korte termijn beter beveiligd kan worden. De stad heeft daarnaast een extern expertisebureau aangeduid dat de openbare veiligheid van de site zal onderzoeken en mogelijke maatregelen zal voorstellen."

Te laat volgens cultuursector

Frederik Sioen, coördinator van het Gents Kunstenoverleg, reageert met een dubbel gevoel op de extra maatregelen. "Ze hadden die plek eigenlijk al veel langer onder handen moeten nemen, zodat wij er met de culturele sector een positieve invulling aan kunnen geven. Door die brand zien wij onze plannen in rook opgaan: we gaan extra werk hebben om de site weer in orde te krijgen. Dat is best ontmoedigend, maar het komt wel weer goed. Even neuten en dan weer volle gas vooruit", vertelt hij op Radio 2 in Oost-Vlaanderen.

Meest gelezen