Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Van crisis naar crisis: Wouter Beke stopt als minister van Welzijn na hobbelig parcours

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) leek wel een kat met negen levens, maar zijn negende leven blijkt nu ook opgebruikt. Beke zet een stap opzij als minister van Volksgezondheid en biedt officieel zijn ontslag aan. Minister Beke lag onder vuur om zijn aanpak van de coronacrisis in de rusthuizen, maar ook de wantoestanden in de crèches en de problemen rond het ouderschapsverlof bleven de christendemocraat achtervolgen. Hier krijgt u een overzicht van het hobbelige parcours van de nu ex-minister: Wouter Beke.

121 reacties

  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    nu nog het ontslag van Verlinden en Crevits en de opkuis is gedaan
  • marc castermans

    2 jaar geleden
    Hoe zou jij dat oplossen Gino Denil, wat zou de PVDA doen? De afgezaagde leuze ' laat de rijken, de multinationals betalen' klinkt mooi maar zal nooit gebeuren en dat weet je zelf zeer goed!
  • Wilfried Vanden Berg

    2 jaar geleden
    Men moet toegeven acteer talent heeft Beke wel . Zoals hij die rol van slachtoffer door de media veroorzaakt speelt . Dat doet niemand hem na .
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Is het eigenlijk wel mogelijk om een goede minister van welzijn en gezondheid te zijn in een regering die vooral wil bezuinigen en privatiseren. Met partners die van oordeel zijn dat er nog miljarden gevonden kunnen worden in die sector. Het lukte Vandeurzen niet en het lukte Beke niet. De ideologie van ''los het op met liefdadigheid en vrijwilligheid'' gaat niet samen met zorg- en welzijnsbeleid. Laten we dat niet camoufleren met het opstappen van welzijnsministers als een zwart schaap.
  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Beke vond en vindt zichzelf nog steeds fantastisch, en daarom gaf hij een speech om 19 uur, voor het oog van iedere nieuwskijker, waarin hij zijn formidabel beleid ophemelde. Hij vindt zichzelf heel oneerlijk behandeld, begrijpt niet waarom hij weg moet (van Mahdi?) en de pers krijgt er ook van langs, want die was tegen hem.