©  joris herregods

Belgische thriller ‘Duelles’ met Veerle Baetens krijgt Hollywood-remake

Lang leek het alsof je Erik Van Looy moest heten om een remake te krijgen in Hollywood. Nu valt ook Veerle Baetens (44) de eer te beurt. De thriller ‘Duelles’, waarin ze de hoofdrol speelde, wordt in de States verfilmd door Oscarwinnaressen Anne Hathaway (39) en Jessica Chastain (45).

Het nieuws komt kort nadat Memory, de verfilming van De Zaak Alzheimer, verscheen. Hathaway en Chastain lieten als producers hun oog vallen op de film van regisseur Olivier Masset-Depasse, die de Amerikaanse versie ook zal regisseren. Hij won in 2018 acht Magrittes met Duelles en zag Baetens toen bekroond worden als beste actrice. Ze zal niet zelf haar rol opnieuw spelen: Chastain en Hathaway nemen ook de hoofdpersonages voor hun rekening.

Mother’s Instinct, zoals Duelles in Amerika zal heten, volgt twee vriendinnen en buurvrouwen met zonen van dezelfde leeftijd. Na een ongeval ontstaat er spanning en paranoia tussen de vrouwen. De opnames beginnen op 25 mei. Bij ons staat nog steeds het regiedebuut van Veerle Baetens in de steigers: ze begon vorige zomer aan de verfilming van Lize Spits bestseller Het Smelt. Die release staat dit najaar gepland.(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer