Lowieke uit Bocholt is een acterende alpaca: "Hij kan liggen en kusjes geven op commando"

Een acterende alpaca met een eigen instagrampagina: dat is Lowieke. De alpaca acteerde al in een serie en film waar hij zelf voor gevraagd werd. De kweker, John Peeters uit Bocholt, ontdekte toen het dier 9 maanden oud was dat hij heel wat kon aanleren. Ondertussen kan hij liggen en kusjes geven op commando. 

Lowieke woont samen met 70 andere alpaca's op de alpacaboerderij van John in Kaulille, Bocholt. Toen hij 9 maanden was, ontdekte kweker John Peeters dat hij net iets unieker is dan een doorsnee alpaca. "Sommigen alpaca's kunnen wel kusjes geven, maar Lowieke is het totaalpakket van alle trucjes, hij kan alles", lacht Peeters. De kweker leert het beestje poseren, liggen en kusjes geven met alpacasnoepjes.

Beluister hier het fragment met trotse kweker, John Peeters:

Peeters kwam voor het eerst in contact met de media toen de makers van de serie Albatros hem contacteerden. Ze waren op zoek naar een alpaca die heel wat kon, via de snoepjes kon John dan aan de slag met hem op te leren. Het was een succes, hij deed alles wat moest. Niet veel later werden ze opgepikt in de filmwereld: "Ik kreeg telefoon van de regisseur Jan Verheyen, hij wilde Lowieke in zijn nieuwe film, Bittersweet Sixteen. Hij is onze filmster", zegt hij trots. De alpaca was er zelfs bij op de première van de film.

Lowieke met de cast van film Bittersweet Sixteen

"We blijven dit doen zolang Lowieke dit wil, maar tot toe geniet hij echt van de aandacht. En van de snoepjes natuurlijk." En aandacht krijgt het beestje wel: "Hij heeft ondertussen een eigen instagrampagina met 220 volgers, dus hij is zelfs een beetje beroemd", zegt John Peeters. 

Meest gelezen