Belga

Eddy uit Kaprijke verandert nummerplaat, na meerdere boetes op plaatsen waar hij nooit was geweest

Eddy Hautekeete uit Kaprijke heeft een nieuwe nummerplaat aangevraagd, nadat hij meerdere onterechte boetes kreeg. De verkeersovertredingen werden vastgesteld op plaatsen waar Eddy nog nooit geweest is, dus wellicht heeft iemand zijn nummerplaat nagemaakt.

Bij Eddy Hautekeete uit Kaprijke vielen recent zes boetes in de bus voor snelheidsovertredingen, op verschillende plaatsen. "In Wallonië, in Oostende, in Antwerpen, ... Maar ik ben daar allemaal nooit geweest", vertelt hij. "Bij 3 van die boetes stond ook geschreven dat het om een Volvo gaat, maar ik rijd met een Citroën. Iemand moet dus mijn nummerplaat hebben nagemaakt, dat kan niet anders."

Eddy heeft nog geen van die boetes moeten betalen. "Gelukkig! Maar het heeft mij wel heel wat moeite gekost om die boetes aan te vechten. Bij de boetes in Wallonië moest bijvoorbeeld alle communicatie in het Frans gebeuren. Dat was niet evident", zucht hij.

"Het kan niet blijven duren", vindt Eddy, dus ging hij op zoek naar een oplossing. En die heeft hij gevonden: hij heeft een nieuwe nummerplaat aangevraagd. "Dat kost mij 30 euro... Laat ons hopen dat de boetes nu uitblijven", besluit de Kaprijkenaar.

Meest gelezen