©  REUTERS

Twitter-deal “tijdelijk on hold” in afwachting van details over valse accounts, zegt Elon Musk

De deal die Elon Musk eigenaar van Twitter zou maken, staat “tijdelijk on hold” in afwachting van details over valse accounts. Dat heeft de steenrijke ondernemer zelf bekendgemaakt. Hij wil eerst bijkomende details over het aantal valse accounts op Twitter.

gjs
Bron: BELGA

Eind april kondigde Twitter aan dat Musk het platform zou kopen, in een deal die ongeveer 44 miljard dollar waard is. Musk is de rijkste mens op aarde. Zijn vermogen bestaat voornamelijk uit aandelen in de fabrikant van elektrische wagens Tesla en zijn ruimtebedrijf SpaceX. Voor de overname van Twitter zou hij dus kredieten nodig hebben.

“Twitter-deal tijdelijk on hold in afwachting van details die de berekening onderbouwen dat spam/fake accounts inderdaad minder dan 5 procent van de gebruikers uitmaken”, luidt de tweet die Musk vrijdag de wereld instuurde.

Hij verwijst bij het bericht naar een artikel van persbureau Reuters waarin staat dat Twitter schat dat in het eerste kwartaal valse accounts en spamaccounts minder dan 5 procent uitmaken van zijn dagelijks actieve gebruikers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer