Gerechtelijk onderzoek Sihame El Kaouakibi afgerond

Na meer dan een jaar is het gerechtelijk onderzoek naar de fraudezaak tegen politica Sihame El Kaouakibi officieel afgerond. Dat zegt het parket van Antwerpen. Dat parket moet nu een vordering opmaken, waarna de raadkamer zal beslissen of El Kaouakibi ook effectief voor de rechter moet komen en waarvoor.

Begin vorig jaar startte het gerecht in de zaak El Kaouakibi een onderzoek naar feiten van valsheid in geschrifte, het bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking. Zo voerden de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en de Federal Computer Crime Unit onder andere verschillende huiszoekingen uit.

De zaak draait rond mogelijke financiële malversaties bij Let's Go Urban, het sociale dansproject van politica Sihame El Kaouakibi. El Kaouakibi heeft mogelijk honderdduizenden euro's overheidssubsidies aan haar dansproject Let's Go Urban afgeleid naar privévennootschappen van haar.

Nu, meer dan een jaar later, is het gerechtelijk onderzoek officieel afgerond. Het is nu aan het Antwerpse parket om een vordering op te stellen die het vervolgens zal overmaken aan de raadkamer. Die moet op haar beurt beslissen of El Kaouakibi zich effectief zal moeten verantwoorden voor de rechter en zo ja, voor welke juridische tenlasteleggingen. Dat proces kan nog verschillende maanden duren. 

Meest gelezen