Bejaarde vrouw uur lang geslagen, geschopt en gekneveld in eigen huis

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De 87-jarige Gilliette De Bock is woensdag brutaal overvallen in haar woning in de Zwijndrechtse Molenstraat. Ze werd een uur lang onder handen genomen door twee overvallers, een man en een vrouw.

Sam Reyntjens

Een gebroken oogkas, blauwe plekken over haar hele lichaam en een kapotte bril, dat houdt Giliette De Bock over aan een brutale home invasion woensdagmiddag in haar huis in de Molenstraat. Toch houdt ze zich kranig. Na een bezoek aan het ziekenhuis mocht ze ’s namiddags alweer naar huis. En de 87-jarige dame lijkt niet van plan toe te geven aan de angst. Ook tijdens de overval in haar woning was ze meer bezig met zich te verweren dan wat anders.

“Ze stonden met twee aan de achterdeur, een zwarte man en een iets minder getinte vrouw”, zegt Gilliette. “Ik deed open, ik ben niet achterdochtig want hier komen veel mensen voor eieren.”

Dat kwam het koppel dat rond 10.30 uur aan haar deur stond, niet zoeken. “Hij stampte me onmiddellijk naar binnen, waarna ik terugstampte. Uiteindelijk belandde ik op de grond.”

Wat dan volgde, tart alle verbeelding. “Meer dan een uur lang ben ik gestampt, geslagen, gekneveld en bedreigd met een mes.”

Mond afgeplakt

De twee overvallers waren op zoek naar geld. Ze namen Gilliettes portemonnee mee en eisten dat ze de code van de kluis gaf. “Dat heb ik ook gedaan, maar ze hadden die al zo hard verwrongen dat ze niet meer open ging.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Antwerpen-Stad van donderdag 9 maart

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen