Radio 2

443 duo's geven elkaar met een spaghettisliertje een "Italian Kiss" in Gent en halen zo nieuw wereldrecord

In Gent is het wereldrecord "Italian Kiss" verbroken met 433 koppels. Om dit te bereiken bracht een Gents vastgoedbedrijf maar liefst 1800 mensen samen. Een Italian Kiss wordt vooraf gegaan door het eten van hetzelfde spaghettisliertje tot de lippen elkaar raken. Het record wordt opgenomen in het Guinness World Records 2023 Book.

Gisterenavond kwamen 1.800 mensen samen om het wereldrecord "Italian Kiss" te verbreken. Het is een speciale kus die wordt voorafgegaan door het eten van hetzelfde sliertje spaghetti waardoor je steeds dichter bij elkaar komt. Op het einde geef je de ander een kus op de mond. De kus is wereldberoemd geworden door de Disneyfilm Lady & de Vagebond. 

De officiële afgevaardigde van Guinness World Records, Lena Kuhlman, liet zich bijstaan door 20 stewards om te controleren of de deelnemers de recordpoging correct hebben uitgevoerd. Maar liefst 433 duo's brachten de poging tot een goed einde en het nieuwe wereldrecord verschijnt in het Guinness World Records boek van 2023.

Als vastgoedbedrijf houden we ervan om mensen te verbinden en tijdens corona hebben we dat enorm gemist

CEO Upgrade Estate, Nele Van Damme

Van bij de start van hun bedrijf in het jaar 2000, lieten co-CEO's Nele Van Damme en Koenraad Belsack hun studenten elkaar beter leren kennen tijdens 'spaghettiavonden'. "Om 2022 positief te starten kregen onze partners, medewerkers, investeerders en sympathisanten een pak spaghetti toegestuurd als uitnodiging om deel te nemen aan de officiële wereldrecordpoging ltalian Kiss, zegt Van Damme.

Radio 2

"Dat idee werd meteen gesmaakt en de inschrijvingen liepen massaal binnen. Als bedrijf houden we ervan om mensen te connecteren en tijdens corona hebben we die connectie enorm gemist. Daarom wilden we iedereen vanavond bij elkaar brengen om terug die connectie te laten aangaan. Als je daar dan een wereldrecord aan kunt koppelen schept dat de ultieme verbinding tussen mensen."

Vorig wereldrecord in Frankrijk 2020

Het vorige record werd gevestigd in 2020 in Frankrijk: toen gaven 125 duo's elkaar 30 seconden lang een Italian Kiss. Het Gentse vastgoedbedrijf Upgrade Estate verbrak dat wereldrecord gisterenavond.

De "Italian Kiss" werd wereldberoemd door de scène uit de Disneyklassieker Lady & The Vagebond:

Meest gelezen