Archiefbeeld 20 mei 2021 (links): Soldaten tijdens de zoektocht naar Jürgen Conings (rechts) in het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen.
Volledig scherm
Archiefbeeld 20 mei 2021 (links): Soldaten tijdens de zoektocht naar Jürgen Conings (rechts) in het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen. © BELGA/RV

Onderzoek naar dood Jürgen Conings is afgerond

Dinsdag zal het een jaar geleden zijn dat Jürgen Conings, een extreemrechtse militair uit Dilsen-Stokkem, op de vlucht sloeg met wapens en munitie die hij stal uit de kazerne van Leopoldsburg. In afscheidsbrieven dreigde hij met een aanslag tegen ‘het regime en virologen’. Vijf weken lang zochten honderden agenten en militairen naar de voortvluchtige korporaal, tot hij op 20 juni dood werd teruggevonden door de burgemeester van Maaseik, die een lijkgeur rook tijdens een fietstocht.

  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten
    41

    Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

    Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening worden gehouden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.