© Serge Minten

Vlaamse primeur in Hasselt: ouderen en andersvaliden geholpen met winkelen in Carrefour

De Hasseltse Carrefour-hypermarkt aan de Herkenrodesingel heeft een Vlaamse primeur beet. Vanaf dinsdag kunnen ouderen en andersvaliden een beroep doen op een zogenaamde ‘personal shopper’, een assistent die hen helpt winkelen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

mce

Personal shoppers kenden we tot dusver als een extreme luxe voor rijke mensen met weinig tijd, maar dat verandert nu. Het project in Hasselt geldt als een testcase voor de rest van Vlaanderen. Concreet zal er elke dinsdag tussen 13 en 15 uur een team van medewerkers beschikbaar zijn die ouderen of anderen die het lastig hebben met shoppen, bijstaan.

“Standaardservice”

In de hypermarkt van Bergen is het concept al getest en door het grote succes is het er nu uitgegroeid tot een standaardservice. “Onze winkel in Hasselt heeft verschillende zorginstellingen in de nabije omgeving. Zij moeten eigen begeleiders inschakelen om hun mensen te helpen bij het boodschappen doen. Soms worden ouderen ook met de taxi naar de winkel gebracht, maar moeten ze alsnog op eigen houtje gaan winkelen”, zegt woordvoerder van Carrefour Baptiste Outryve in de krant.

Carrefour begint naar eigen zeggen met die afspraak op dinsdagnamiddag, om vervolgens te kunnen inschatten hoe groot de vraag zal zijn. “In Bergen zijn de klanten ons alvast erg dankbaar”, aldus nog Outryve.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer