AP
Volledig scherm
© AP

Jérémie Makiese eindigt op 19e plek, topfavoriet Oekraïne wint het Songfestival: “De oorlog heeft dat niet beïnvloed. Voor de inval werden we ook al hoog ingeschat”

SongfestivalDe strijd is gestreden: zoals verwacht heeft Kalush Orchestra, de inzending van Oekraïne, de 66e editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Het Verenigd Koninkrijk werd tweede, Spanje eindigde verrassend op de derde plek. Onze eigen inzending Jérémie Makiese, die een prima versie van ‘Miss You’ bracht, eindigde op een 19e plaats. 

85 reacties

  • Dennis Van Gossum

    2 jaar geleden
    Oekraïne mocht dit jaar hun deelnemingslied zelfs door een haan laten kraaien zelfs dan zouden ze winnen, maar nee de oorlog heeft er natuurlijk niks mee te maken hoor !
  • Hans Bolsens

    2 jaar geleden
    Blij dat ik geen duur elektron heb verspild aan dit hopeloze circus van vriendjespolitiek.
  • Carmen De Gussem

    2 jaar geleden
    Zou men niet beter dat ganse vriendjes circus afschaffen? Vorig jaar won het beste lied sinds jaren en overal hoorde je negatieve kritiek ,vooral van sommige dino presentatoren op de verschillende radiozenders, ondanks het grandioze succes van Maneskin het voorbije jaar. Het is vooral politiek getint ,men geeft aan de buren ,de kwaliteit van de meeste liedjes is meestal bedenkelijk ,dus conclusie: kan men dit geld niet beter besteden dan aan brood en spelen?
  • Patrick Declercq

    2 jaar geleden
    ZoWeer een song die we nooit nog zullen horen.
  • Jan loeckx

    2 jaar geleden
    Moldavië was voor mij muzikaal de beste met de Balkan Rock and Roll. Opvallend een hoge publiek score maar waarom zo een lage jurie score?