© AFP

Philippe Moureaux (77) heeft kanker

Minister van Staat en oud-burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) komt volgend jaar niet meer op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Moureaux heeft al een jaar kanker en is te vermoeid door de gevolgen van zijn behandeling.

gut

“Neen, ik zal geen kandidaat meer zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zou absurd zijn en gezien mijn gezondheidstoestand niet eerlijk tegenover de kiezers”, zegt de oud-minister in een interview met La Meuse. Moureaux lijdt sinds een jaar aan kanker en is naar eigen zeggen snel vermoeid als gevolg van een eerste chemokuur. Hij wil niet kwijt welk soort kanker hij heeft, maar zijn artsen zijn “gematigd optimistisch” en geven hem nog goede hoop.

Philippe Moureaux was in de jaren ‘80 de eerste Waalse minister-president en was ook federaal minister van Justitie en Binnenlandse Zaken. Hij was meer dan twintig jaar burgemeester van Molenbeek. Na de aanslagen van november 2015 in Parijs kreeg Moureaux veel kritiek over zijn beleid in Molenbeek. “Sommigen zeggen me dat ik door die kritiek kanker gekregen heb, maar dat is niet waar. De kanker had zich al eerder ontwikkeld”, aldus Philippe Moureaux.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer