Belgische Stéphanie Huang door naar halve finale Koningin Elisabethwedstrijd

 ©  Amandine Lauriol

Stéphanie Huang is door naar de halve finale van de Koning Elisabethwedstrijd. Ze is de enige Belgische kandidaat aan de prestigieuze muziekwedstrijd die dit jaar voor cello wordt gehouden.

cka
Bron: BELGA

De organisatoren van de Koning Elisabethwedstrijd maakten de 24 halvefinalisten zaterdag rond middernacht bekend. Vanaf maandag tot en met zaterdag moeten die opnieuw aan de bak. Zaterdagavond kennen we de twaalf finalisten.

LEES OOK: Stéphanie Huang is enige Belgische deelneemster aan Koning Elisabethwedstrijd, drie jaar na haar zus: “Mama gaf me les toen ik nog maar vier jaar oud was”

Tijdens de halve finale - die live wordt uitgezonden op Canvas en Klara - moeten de overgebleven kandidaten een van de twee concerti voor cello van Joseph Haydn en een recital opvoeren. Het recital bevat onder meer het verplichte werk “Wie aus der Ferne”, dat de Belgische componist Daan Janssens speciaal voor deze wedstrijd schreef. Huang brengt haar concerto op dinsdag en haar recital op vrijdag.

Het is nog maar de tweede keer dat de cello centraal staat in de Koningin Elisabethwedstrijd. In 2017 won de Fransman Victor Julien-Laferrière als eerste laureaat het concours voor cello

De finale van de Koningin Elisabethwedstrijd vindt dit jaar plaats op 4 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen