Renovatie Troontunnel gestart en het is meteen raak: tot 2 uur vertraging op Brusselse kleine ring

In Brussel staan er vanochtend lange files door de start van de renovatie van de Troontunnel op de kleine ring. In die tunnel kan het verkeer tot de herfst slechts over één rijstrook richting Zuid en dat leidt in heel de hoofdstad tot grote problemen: tot twee uur vertraging vanuit Koekelberg en een half uur vertraging in de richting van Koekelberg. 

In het centrum van Brussel zijn vanochtend vroeg de renovatiewerken aan de Troontunnel begonnen: de tunnelkoker richting Basiliek en de koker die naar de Belliardstraat leidt, is volledig afgesloten. 

Sinds vanochtend moet het verkeer daardoor over één rijstrook rijden. Dat hebben automobilisten die in het hart van de hoofdstad rijden meteen geweten: in de richting van het Zuid is er sinds vanochtend grote vertraging, tot 2 uur. 

In de andere richting, richting Koekelberg, is er tot een halfuur vertraging. Ook in de Baljuw- en Stefaniatunnel richting centrum is het aanschuiven. 

Bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...

Vanaf half oktober wordt de situatie omgedraaid: dan wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Zuid en moet alle verkeer door de tunnelkoker richting Koekelberg.

Vanaf eind januari 2023 zullen beide tunnelkokers van de Troontunnel weer open zijn voor het verkeer. Het vervolg van de werkzaamheden wordt ’s nachts uitgevoerd. 

Op de verkeerspagina van VRT NWS kan je altijd nagaan wat de situatie rond de tunnel is. Of volg de updates van onze verkeersredactie via Twitter.

Meest gelezen