©  BELGA

Wat al even in de lucht hing, nu ook officieel: Wouter Vrancken verlaat KV Mechelen

Het was een kwestie van tijd, maar KV Mechelen heeft zonet het vertrek van haar coach Wouter Vrancken aangekondigd. “Wouter realiseerde hier iets unieks, hij ambieert een stap hogerop en we willen hem die kans geven”, aldus de club in een persbericht.

Jens Heylen
Bron: KV Mechelen

“Wat Wouter bij KV Mechelen heeft verwezenlijkt, is uniek”, vertelt Frank Lagast, CEO van KV Mechelen. “We nemen afscheid van een coach die in een periode van vier jaar promoveerde naar 1A, de Beker van België won en drie maal in de subtop van het klassement eindigde. Hij ambieert een stap hogerop, wij willen hem die kans geven.”

Vrancken heeft in Mechelen nog een contract van onbepaalde duur, maar toch zal de wedstrijd op 21 mei tegen Racing Genk zijn laatste zijn aan de zijlijn van de club.

“Ik ben de club, mijn staff, spelers en supporters dankbaar voor vier ongelofelijke jaren. Als ik bekijk wat we allemaal samen bereikt hebben: daar ben ik echt fier op. Het zal vreemd zijn als ik het nieuwe seizoen niet meer in Mechelen start. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt”, vertelde Vrancken.

Wie hem zal opvolgen, is nog niet bekend. “We zijn opnieuw op zoek naar een enthousiast en ambitieus profiel die de waarden van een familieclub als KV Mechelen belichaamt”, aldus Lagast. “De nieuwe coach bouwt verder op de stevige fundamenten die Wouter neerzette. De nabije toekomst zal uitwijzen wie het roer overneemt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer