Marcel Krijgsman, All Rights Reserved

"Geïrriteerde" bestuurder rijdt Belgische wielertoeristen aan in Nederland, 72-jarige man is gewond

Een autobestuurder heeft vanmorgen een groep Belgische wielertoeristen aangereden, in het Nederlandse Bavel. De groep reed op de rijbaan, wat eigenlijk niet mag in Nederland, en dat zou de bestuurder gestoord hebben. Twee wielertoeristen raakten gewond. De bestuurder zou doorgereden zijn na de aanrijding maar is geïdentificeerd en wordt verhoord. 

"Vanmorgen reed er een groep van 16 Belgische wielertoeristen in de omgeving van Bavel, in de buurt van Breda. Ze reden op een weg richting Gilze. Ze fietsten op de hoofdrijbaan, en dat is daar eigenlijk niet toegestaan", zegt Rob Luijten van de politie Zeeland-West-Brabant. "In Nederland zijn de regels iets anders dan in België, hier moeten ook groepen fietsers het verplichte fietspad gebruiken."

"Kennelijk was er een bestuurder geïrriteerd over het feit dat die fietsers op de hoofdrijbaan waren. Hij haalde volgens de wielrenners de groep in en begon te claxonneren", doet Luijten verder het verhaal. "Vooraan de groep is hij weer naar rechts gestuurd en daarbij zou hij twee fietsers geraakt hebben die dan ten val zijn gekomen. Een van hen is 72 jaar en had in ieder geval een breuk, wat kneuzingen en schaafwonden. De tweede gekwetste is er iets minder erg aan toe."

Het is niet duidelijk of de autobestuurder ook doelbewust op de groep is ingereden, maar hij reed na de aanrijding wel door. De politie verspreidde via Twitter een opsporing, maar heeft de man ondertussen kunnen vinden. Hij wordt verhoord. 

Ook op de Oude Zeedijk in Sluis, in Zeeland, werd vanmorgen een Belgische groep wielrenners aangereden. Drie mensen raakten gewond, een veertiger moest naar het ziekenhuis. Daar had de bestuurder - een 19-jarige - te veel gedronken. Zijn auto ging overkop. 

Meest gelezen