Radio 2

Splinternieuwe Land Rover Defender van 100.000 euro gestolen in Kortrijk tijdens levering

Dieven hebben vrijdagnacht een splinternieuwe Land Rover Defender 110 gestolen in Kortrijk. Een chauffeur van een  autotransportbedrijf kwam de auto van 100.000 euro leveren bij de garage in Kortrijk. Hij liet de wagen amper één minuut onbewaakt achter. 

De chauffeur van autotransportbedrijf Piceur uit Wingene, wilde vrijdagnacht rond één uur drie nieuwe Land Rovers leveren aan een garage in Kortrijk. Omdat de straat van de garage te smal is voor de grote oplegger, parkeerde de chauffeur zich aan de indoor karting wat verderop. Toen hij de drie wagens had gelost ging hij even terug naar zijn cabine om de papieren te halen. Op dat moment zit in elke auto een sleutel die tijdens een levering bij nacht wordt gedeponeerd in de brievenbus. Toen hij terug uitstapte, bleek één van de auto’s, een Land Rover Defender 110 verdwenen.

De auto heeft een waarde van 100.000 euro. De dief was ermee vandoor zonder kentekenplaat. De chauffeur verwittigde meteen de politie. Die zette een zoekactie op poten met onder andere een helikopter, maar de auto werd niet meer gevonden. 

"Wellicht is de auto al in Frankrijk"

"Mijn chauffeur zag het gevaar niet in omdat hij amper maximum één minuutje tot aan zijn cabine zou gaan", vertelt zaakvoerder Geert Piceu. "Zelf doe ik dat eigenlijk ook hoor, maar vanaf nu dus niet meer. Ik denk dat ze mijn chauffeur achtervolgd hebben om dan vliegensvlug toe te slaan. Ondertussen contacteerde een persoon uit Rollegem mij. Die had die nacht een Land Rover 110 zonder kentekenplaat zien rijden in Rollegem in de richting van Moeskroen. Ik vrees dus dat de Land Rover al ergens in Frankrijk is." 

"De schade kon overigens nog erger geweest zijn, er stond op onze oplegger ook nog een Land Rover met een waarde van 320.000 euro. Die type auto’s zijn enorm gegeerd en nergens te vinden. Bij bestelling moet je ruim een jaar wachten.”

Meest gelezen