©  RR

ANALYSE. Thomas Chatelle: “Mignolet is dé man van de play-offs en dus ook de titel”

Club Brugge kampioen. Het tij keerde helemaal na rust op de Bosuil. Onze huisanalist Thomas Chatelle ontleedt voor u de wedstrijd in tien items. “De financiële slagkracht van Club Brugge is duidelijk.”

Thomas Chatelle

LEES OOK. Man van de Match Simon Mignolet speelt weer cruciale rol met fabelachtige redding: “Ik wist dat ik vandaag belangrijk moest zijn”

1. “Antwerp verdiende eerste kwartier paar keer geel”

“Zoals vaker begon Antwerp erg agressief. Veel fouten, in het eerste kwartier had er voor mij al een paar keer geel getrokken kunnen worden. Zeker voor Haroun en Nainggolan. Balanta kreeg dan weer wél een snelle kaart na een eerste bezoekende fout, die consequenties had want hij werd aan de rust gewisseld.”

 ©  BELGA

2. “Antwerp moet al-tijd met twee spitsen spelen”

“Antwerp staat veel sterker met én Frey én Samatta. Ik begrijp niet waarom Priske niet vaker in het seizoen uitpakte met dit duo samen op het veld. Je zag dat automatismen ontbraken, uiteraard, maar The Great Old staat gewoon veel sterker als je de ploeg richt op deze tandem voorin.”

LEES OOK. Mirakelman Simon Mignolet loodst Club Brugge naar 18e landstitel na winst tegen Antwerp

3. “Vanaken afwezig, wel immer rustig vanop de stip”

“Zoals tegen Union vond ik Hans Vanaken opnieuw heel afwezig in de match, maar hij legt die penalty wel weer rustig en netjes binnen. Dat kunnen alleen de grootsten. Niet zichtbaar zijn maar toch toeslaan. Voor rust speelde Club met een numerieke minderheid op het middenveld, waardoor het moeilijk was voor Vanaken om daar zijn ding te doen.”

 ©  BELGA

4. “Antwerp wrong te veel kansen de nek om”

“Aan de rust had het eigenlijk minstens 2-0 moeten staan voor Antwerp. Maar ze wrongen meerdere kansen de nek om, uiteindelijk kwam hen dat duur te staan. Wel zag ik ook een fout op Frey die misschien rood gevolg had moeten krijgen.”

5. “Mignolet man van de play-offs”

“Simon Mignolet is gewoon dé man van de play-offs in Brugge. En dus ook van de titel. Hij pakte uit met een stel bijzonder knappe reddingen en zal in de kleedkamer tijdens de kampwissel ook de juiste zeg gedaan hebben tegen zijn ploegmakkers. Chapeau voor Simon.”

 ©  Isosport

6. “Fout Seck typisch Antwerp”

“Dit Antwerp maakt te veel fysieke fouten. Logisch dat een scheidsrechter dit gaandeweg de wedstrijd beu wordt. De fout van Seck op Lang was oerdom en een beetje typisch Antwerp. Zo kan je nooit in de top drie eindigen.”

7. “Met Haroun in de ploeg meer punten”

“Als Antwerp tijdens het seizoen vaker met Faris Haroun gestart zou zijn, had het ongetwijfeld meer punten. Hij is voor mij de echte leider in de groep. Haroun geeft meer persoonlijkheid aan het elftal.”

 ©  BELGA

8. “Brugge laat storm voorbij waaien en slaat toe”

“Club Brugge heeft al vaker getoond dat het genadeloos toeslaat, nadat de storm van de tegenstander gaan liggen is. Dat was tegen Union ook al het geval, we hebben nog zulke wedstrijden gezien van Club. Dat is dankzij de ervaring van veel pionnen. Ze wachten rustig hun momenten af en dan: bam!”

9. “Nainggolan kan geen negentig minuten aan”

“Radja Nainggolan is een goede voetballer, maar hij kan nooit negentig minuten aan. Dat is toch een grote handicap voor de ploeg. Als je de hele wedstrijd vol op hem zou kunnen rekenen, is het een ander verhaal.”

10. “Financiële slagkracht van Club Brugge wordt duidelijk”

“Club Brugge is de ploeg met de grootste financiële slagkracht in België. Dat loont. Kijk naar de spelers die inkwamen tegen Union en Antwerp. Dat maakt een enorm verschil. Hendry, Odoi, Dost, Vormer, dat is niet niks.”

 ©  BELGA

11. “Union verdiende titel in een normale competitie”

“Ik blijf voorstander van een normale competitie, zonder play-offs. En daarin was Union de beste ploeg. Een kampioen. Maar de Brugse supporters zullen daar uiteraard anders over denken nu.”

12. “Realisme van Union-aanvallers ontbrak”

“Oké, Undav scoorde zondag tegen Anderlecht. Maar hij zat het verschil tussen het Union van de reguliere competitie en dat van de play-offs toch bij de Union-aanvallers. Realisme ontbrak te vaak bij hen in de nacompetitie.”

13. “Derde plaats maximum voor Anderlecht”

“Dit Anderlecht eindigt op de juiste plaats dit seizoen. In de belangrijke wedstrijden lukt het niet voor hen. Dan laten sommige spelers het afweten. Ik zag veel technische fouten. Er viel niets aan te merken op de winst van Union.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer