BELGA/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/HLN

Marc Degryse fileert de nieuwe landstitel van Club Brugge: “Deze ploeg was een roofdier”

Jupiler Pro LeagueHet doek is zo goed als gevallen over de Champions’ play-offs. Club Brugge heeft zijn inhaalrace tot een goed einde gebracht en mag zich voor de derde opeenvolgende keer landskampioen noemen. “Twee keer op rij kampioen worden is sterk, maar drie keer is straf”, vindt onze huisanalist Marc Degryse, die de belangrijkste verklaringen achter het succes van Club uitlicht, van het aandeel van Philippe Clement tot de factor geluk.

15 reacties

  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    Amai, velen zijn blijkbaar vergeten hoe Brugge zijn titel vorig jaar gepakt heeft, als ik hier nu lees dat Brugge verdiend kampioen is omdat ze net de wedstrijden tegen Union gewonnen hebben? Vorig jaar hadden ze veel te danken aan hun enorme voorsprong in het begin van de PO's want in de PO's hebben ze bijna niets meer getoond, dus onverdiend kampioen toen en eigenlijk Genk dan kampioen? Ronny Cypers, PO's horen bij competitie? Dus titel 2020 ook ongeldig?
  • Eric Bex

    2 jaar geleden
    Union haalt 1 punt op 12 tegen Club dat zelf 37 op 39 puurt uit haar laatste 13 wedstrijden waarvan heel wat wedstrijden tegen andere Belgische topteams. Als deze titel niet verdiend is wanneer is een titel dan wel verdiend 🤔? Proficiat Club en Union voor jullie uitstekend seizoen 👍.
  • Dirk Molin

    2 jaar geleden
    Veel mensen zijn blijkbaar ook al vergeten dat Union op het einde van de reguliere competitie thuis punten heeft verspeeld tegen STVV, Eupen, Oostende en waarschijnlijk ook nog tegen het veroordeelde Beerschot, dit weegt nu ook door.
  • dirk reynders

    2 jaar geleden
    Juist Dany Herman, dan zouden Brugge en Gent wel eens een paar plaatsen lager kunnen eindigen
  • Filip Verhaegen

    2 jaar geleden
    Union heeft prachtig gespeeld maar veel mensen vergeten dat ze geen enkele keer van Club hebben gewonnen. Volgens mij speelt dit toch een grote rol en is Club dan toch verdient kampioen.