© Facebook

Koningin kroont Limburgse Eef Coolen tot jonge vrouwelijke ondernemer van het jaar

Eef Coolen van het groenbedrijf Bolster (Hasselt/Diepenbeek) is zopas in Brussel gekroond tot beste jonge vrouwelijke ondernemer van het jaar. Het gaat om de categorie Belofte van het Jaar van de Womed Award, een wedstrijd die wordt georganiseerd door Unizo en Markant. Niemand minder dan Koningin Mathilde overhandigde woensdagavond de prestigieuze onderscheiding aan Eef Coolen.

Kurt Meers

We citeren uit het juryrapport:

“Duurzaam duurt het langst”, luidt het ondernemersmotto van Belofte van het jaar Eef Coolen uit Hasselt. Met haar jonge onderneming Bolster legt ze zich toe op tuinontwerp, aanleg, onderhoud en advies. We zijn vooral gecharmeerd door haar oog voor duurzaamheid, als rode draad doorheen heel haar bedrijfsbeleid. Zo heeft Eef niet alleen oog voor ‘duurzaamheid’ in de betekenis van ‘ecologisch’. Ook duurzame klantenrelaties, een duurzaam en motiverend personeelsbeleid dat mensen kansen geeft… typeren de heel eigen managementstijl waarmee ze scoort.

Vijf jaar geleden was ze nog journalist voor deze krant, tot Eef Coolen het roer helemaal omgooide en de tuin indook. “Ik heb altijd graag geschreven, ik zorg trouwens nog elke week voor de Groenpagina in Het Belang van Limburg en ben de ‘groene reporter’ van TVL, maar de drang om zelf te creëren kon ik op een bepaald moment echt niet meer negeren. En dat werpt nu vruchten af. Proficiat, Eef!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer