N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever. © Joel Hoylaerts / Photonews

Bart De Wever waarschuwt voor “ideologische verdwazing” in strijd tegen klimaatverandering: “Tijd om deze onzin actief te counteren”

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever waarschuwt in een opiniestuk in De Morgen voor het gedachtegoed dat geweld gerechtvaardigd zou zijn in in de strijd tegen klimaatverandering. “De toekomst van de mensheid is te belangrijk om ze over te laten aan ideologische verdwazing.” 

129 reacties

  • Philippe Deckers

    2 jaar geleden
    Hij heeft volkomen gelijk. Die zgn klimaatactivisten zijn veelal extreem linksen die democratisch niet aan de bak komen en onder het mom van klimaat hun politieke wil opleggen.
  • Andy Staelens

    2 jaar geleden
    Ja, want een NVA verdwazing is al meer dan genoeg.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    De overbevolking is één zaak, maar de korte-termijn visie van de mens en de drang naar onnodige luxe doet ons veel teveel energie verbruiken.
  • Guido Cerrens

    2 jaar geleden
    De grootste oorzaak van de klimaatverandering is de enorme overbevolking van de aarde
  • Karel Van Biezen

    2 jaar geleden
    Volgens diezelfde De Wever gaat het ecologisch nog nooit zo goed als vandaag en moeten we vooral onze levensstijl niet aanpassen maar een blind vertrouwen hebben in de technologische innovatie van de mens en in technieken die nog niet bestaan. Hij uit zich hiermee duidelijk als een absolute eco-analfabeet, iemand met een religieus fundamentalistisch geloof in de mens en ook een lafaard die de waarheid liever niet onder ogen ziet en erkent. Problemen duiden is voor hem immers "culpabiliseren".